VILKA ÄR VI?

STALL METROPOL

_GL11377-1.jpg

Stall Metropol är ett företag som ligger i skirö, mitt i Smålands trädgård. Här bedriver vi verksamhet med och kring våra hästar, tar emot ponnyer för inkörning och håller diverse kurser på temat körning! Vi har ett nybyggt stall med fyra boxar, spolspilta, sadelkammare och foder/täckes rum och även en kalldel där vi förvarar vagnar foder och spån. I gamla stallet har vi två boxar till, perfekt om ngn vill komma och träna eller stå här en kortare period! Våran största fördel är att vi har fantastisk natur runt hörnet och den ger oss perfekta förutsättningar för träning av hästar eller för en tur med turister! Vi har också förmånen att få förvalta ”gamla” fotbollsplanen i skirö där vi själva tränar våra hästar mycket men även kan hålla mycket träningar och diverse kurser.

MIKAELA & SONNY 

Vi blev de perfekta paret som följde våra galna tankar och startade eget företag! Vi har tillsammans tagit New Forest valacken Fredriksbergs Aragon från lätt klass upp till svår, startat internationellt och även ett SM där vi knep en tredje plats i precisionen! På tävling groomar Sonny och Mikaela håller i tömmarna, på vägen har vi liksom hittat de ultimata sättet att jobba ihop och behöver inte prata särskilt mycket varken när vi tävlar eller kör in hästar för den ena vet precis, både vad den andra tänker och kommer att göra! Detta är något vi har stor nytta av både som ”Team” och i de dagliga livet!

 

För oss kretsar det mesta kring hästarna och Hjalmar, vår fantastiska son. Sonny är uppfinnaren och den som sliter hårt jämt, Mikaela är den som alltid har 100 bollar i luften och är otroligt kreativ!

För Mikaela har hästarna alltid funnits i livet och den första egna stod i stallet när hon va 11 sen har de rullat på, tävlat och kört häst aktivt sen 2006. Har tagit upp flera hästar till msv klass och är en riktig fighter och tävlingsmänniska! Älskar hästarna och är otroligt noggrann! Sonny red på ridskola men slutade när han började på högstadiet, hanterat mammas och systerns hästar under uppväxten och ramlade in i körsporten tack vare Mikaela! Otroligt lugn i sin hantering av hästarna och aldrig rädd! Fantastiska egenskaper både på tävling och hemma! Hos oss finns alltid kaffe i skåpet och vill man umgås får man göra de samtidigt som man gör ngt annat, sitta still är inte vår grej!

_GL11502_redigerad.jpg